Välillä on tärkeää hassutellakin

Kun uutisten aiheet ovat yhtä koronaa päivästä toiseen, on ihmisillä suurentunut riski masentuneisuuteen. Mielenterveyspalvelut ovat olleet jo nyt koetuksella ja tilanne ei ole helpottamassa vielä pitkään aikaan. Siksi on erittäin tärkeää välillä hassutellakin ja unohtaa hetkeksi koko koronan aiheuttama huoli ja murhe. Vaikka korona on vakava asia, niin silti välillä on suotavaa voida sulkea se kokonaan pois ja vain nauraa.

Jokainen voi hassutella parhaaksi näkemällään tavalla. Yksi tykkää vitsailla kaikesta, toinen lukee koomista sattumaa, kolmas ilveilee ja jollekin sattuu arkipäivän hassuja sattumuksia niin, että se täyttää jo hassuttelukiintiön.

Ellei kuitenkaan näin ole, niin hassutella voi vaatteillakin. Hassunkurinen hattu päähän jo tekee ihmeitä. Tai entäpä jos järjestäisikin naamiaiset? Siinä saisi lähipiirikin hassutella. Tai anna vaikka lapsesi valita sinulle vaatteet päällesi. Voi hyvin olla, että naurulta ei tule loppua.

Jos nyt lapsia sitten ei satu olemaan tai asumaan kotona enää, niin omaksi iloksikin voi hassutella hauskoilla oloasuilla. kigurumi-asut on ehkä paras oloasu. Menee myöskin penkkaripukuna tai naamiaispukuna. Nyt syksyn tullen mikä sen mukavampi onkaan kuin hypätä mukavaan ja hauskaan oloasuun ja ottaa kuppi kuumaa teetä tai kaakaota ja keskittyä lempileffaansa. Eri sarjojen sarjamaratonitkin on erittäin suositeltavia mukavassa oloasussa ja ei tarvitse olla edes sunnuntai.

Hahmopuut eivät ole kovin suosittuja vielä olleet Suomessa, mutta niiden suosio kasvaa hitaasti. Suosituin kigurumi-asu lienee naisten keskuudessa yksisarvispuku. Naiset myös todennäköisesti herkemmin myös innostuvat hassuttelemaan vaatteilla kuin miehet, mutta hassuttelu ja mukavat oloasut eivät ole vain naisten etuoikeus.