Tutkimus: koronavirusuutiset aiheuttavat ahdistusta yli puolessa suomalaisista

Koronaviruspandemia 2020 on asettanut koko maailman ihmiset aivan uuteen tilanteeseen: koskaan aikaisemmin mikään muu virus ei ole onnistunut leviämään hetkessä koko maailman ylle tappaen jopa tuhansia ihmisiä päivässä. Kaikkein kovin isku tämä on ollut länsimaalaisille, jotka ovat tottuneet elämään turvallista elämää ilman sen kummempia ongelmia tai haittoja.

Kun ensimmäiset uutiset Aasiassa leviävästä superviruksesta levisivät myös länsimaalaisten tietoon, ei kukaan olisi villeimmissä kuvitelmissakaan osannut pelätä, että pian virusaalto peittäisi alleen myös koko muun maailman tsunamin voimalla ja pian myös Suomen ajankohtaisissa uutisissa kerrottaisiin päivittäisestä uhriluvusta Lainavertailu n sijasta.

Koronavirusuutiset ovat aiheuttaneet ahdistusta joka toisessa

Koko pandemian aikana koronaviruksesta on uutisoitu ahkerasti myös Suomessa ja jokainen aiheesta kiinnostunut on päivittäin voinut seurata, mikä on virustilanne maassamme juuri tällä hetkellä. Monelle mediassa vellovat uutiset ovat kuitenkin aiheuttaneet kaikkea muuta kuin mielenrauhaa: tuore tutkimus osoittaa, että koronavirusuutiset ovat aiheuttaneet ahdistusta jopa yli puolelle suomalaisista. Toisin sanoen joka toinen suomalainen kertoo jossakin vaiheessa ahdistuneensa viruksen jatkuvasta uutisoinnista. Vastanneet kertovat ahdistuksen purkautuneen muun muassa vatsakipuina, päänsärkynä, vatsan sekaisuutena sekä pelkotiloina. Moni kokee pelkoa esimerkiksi läheistensä ja itsensä turvallisuudesta sekä omasta taloudellisesta tilanteesta ja maailman yleisestä tilanteesta. Kolmannes mainitsi ahdistuksensa yhdeksi syyksi sen, ettei ole mahdollista päästä lomamatkalle pois omasta maasta.