Pentagon vahvistaa transsukupuolisen henkilön asepalveluksen

Maailmalla uutisoidaan, että ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa nykyisen presidentti Donald Trumpin yrittäessä kaataa transsukupuolisten oikeuden asepalvelukseen, transsukupuolinen henkilö on värväytynyt Yhdysvaltojen armeijaan suorittamaan asepalvelustaan. Presidentti Trumpin törkeät ilmaisut hänen tahdostaan kieltää tai vähintäänkin rajoittaa transsukupuolisia kansalaisia suorittamaan asepalvelusta on herättänyt keskustelua ja suoraa vihapuhettakin ympäri maailman ja myös monet julkisuuden henkilöt ovat avanneet sanaisen arkkunsa tuodakseen esiin heidän närkästystään presidentin puheista. Yksi heistä on Against Me!-punkyhtyeen vokalisti, kitaristi ja sanoittaja Laura Jane Grace , joka on aikaisemminkin tuonut esille huolensa erityisesti transnuorista seuratessaan presidentti Trumpin häikäilemätöntä yritystä romuttaa transihmisten asemaa Yhdysvalloissa. Laura jane Grace on tuonut esille myös omaa kokemustaan transihmisenä elämisestä esille perustellessan presidentin epäoikeudenmukaisia päätöksiä ja ideoita.

Nyt ensimmäistä kertaa presidentti Trumpin puheiden jälkeen Yhdysvaltain asevoimat ovat solmineet palvelussopimuksen transsukupuolisen henkiön kanssa. Asia on vahvistettu virallisesti puolustusministeriö Pentagonin ja sen esille tuomista luotettavista lähteistä. ”Puolustusministeriö vahvistaa, että 23.2.2018 lähtien Yhdysvaltain asevoimissa palvelee transsukupuolinen henkilö.”, puolustusministeriö Pentagonin leivissä palveleva majuri Dave Eastburn vahvistaa Yhdysvallain medialle, uutiskanava CNN:lle.

Tapaus on poikkeuksellinen sen kaikessa rohkeudessaan, sillä presidentti Trump on määrännyt aikaisemmin uuden käytännön, joka astuisi voimaan 23.3.2018 ja sen tarkoituksena olisi kumota edeltävän presidentti Obaman päätös turvata transsukupuolisten asema heidän kokonaisvaltainen syrjintäkielto huomioiden.